Zaloguj się


Insalata di Baccelli (Sałatka z zielonego groszku)

  • Liczba porcji: dla 2 osób
    Czas przygotowania: 25 minut

    Składniki:
    1 kg niełuskanego zielonego groszku
    250 g dojrzałego sera Pecorino Toscano
    2-3 plastry Salame Toscano, grubości 1 cm
    oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku


    Wyłuskać groszek do miski, po czym dodać ser Pecorino i salami pokrojone w 2 cm kostkę.
    Doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

    Zapisz

Dołącz do nas na

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać cotygodniowe inspiracje, rekomendacje willi i wskazówki dotyczące podróży od naszych toskańskich ekspertów?

Dowiedz się więcej

© 1998-2024 To Toskania Wszelkie prawa zastrzeżone.

Wyślij zapytanie