Liczba porcji: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
Składniki:
200g mąki semoliny
2 jajka
1. Na stolnicę wysypać mąkę i zrobić wgłębienie pośrodku. Do wgłębienia wbić jajka.
2. Zmieszać ze sobą składniki poczynając od środka i pomagając sobie widelcem przy dodawaniu mąki z zewnętrznej części.
3. Po zmieszaniu całości, zagniatać przynajmniej przez 15 minut aż do uzyskania gładkiego ciasta.
4. Włożyć ciasto do miski i przykryć folią śniadaniową. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny.
Przygotowując inną ilość, używać 1 jajo na 100 g mąki.
- Menu
- Przewodnik
-
Miasta i miasteczka
- Arezzo
- Camaiore
- Castagnoli
- Castellina in Chianti
- Castelnuovo Berardenga
- Castelnuovo di Garfagnana
- Colle di Val d'Elsa
- Cortona
- Florencja
- Forte dei Marmi
- Gaiole in Chianti
- Greve in Chianti
- Grosseto & Maremma
- Lecchi in Chianti
- Livorno
- Lukka
- Montalcino
- Montepulciano
- Monteriggioni
- Orvieto
- Panzano
- Perugia
- Pienza
- Piza
- Pistoia
- Radda in Chianti
- San Donato in Poggio
- San Gimignano
- San Gusme
- San Miniato
- Siena
- Wybrzeże Toskanii
- Chianti
- Vagliagli
- Val d'Orcia
- Viareggio
- Volpaia
- Volterra
-
Atrakcje
- Autentyczne doświadczenia To Toskania
- Zajęcia rodzinne w Toskanii
- Pływanie "na dziko" we Włoszech
- Lokalne imprezy i festiwale
- Szlakiem wina w chianti
- Zakupy
- Wina toskańskie
- Wędkarstwo
- Golf
- Jazda na rowerze w Toskanii
- L’Eroica
- Szlaki piesze
- Tennis
- Park Rzeźby Chianti
- Spójrz w gwiazdy w Osservatorio Chianti
- Źródła termalne
- Zbieranie trufli w Toskanii we Włoszech
- Dzikie zwierzęta
- Kawa we Włoszech
- Oliwa z oliwek Toskania
-
Podróż do Toskanii
- Wynajem aut
- Ubezpieczenie
- Porady żywieniowe we Włoszech
- Twoje zdrowie i bezpieczeństwo
- Informacje dotyczące ogrzewania i klimatyzacji
- Użyteczne Zwroty
- Zabieranie psa na wakacje
- Transport publiczny Toskania
- Jazda autem po Toskanii
- Zwyczaje Toskania
- Jak zabezpieczyć wille
- Gniazdka i adaptery
- Woda pitna
- Odpowiedzialna turystka
- Recykling
- Blog