Zaloguj się


Tortino al Cioccolato Fondente (Ciastka z gorzką czekoladą)

  • Liczba porcji: dla 4 osób
    Czas przygotowania: 30 minut

    Składniki:
    100 g gorzkiej czekolady
    50 g mąki + dodatkowa mąka na oprószenie foremek
    2 jajka
    3 żółtka
    100 g cukru
    100 g masła + dodatkowe masło do posmarowania foremek

    1. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Stopić z masłem na parze, po czym ostudzić ciągle mieszając.
    2. W misce przy użyciu trzepaczki delikatnie ubić jajka z żółtkami.
    3. Dodać cukier, a następnie przesianą mąkę, po czym dobrze wymieszać. Na koniec do ciasta dodać stopioną czekoladę.
    4. Rozlać ciasto do 4 posmarowanych tłuszczem i oprószonych mąką foremek. Włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem i piec w temp. 180° przez 12-14 minut.
    5. Po upieczeniu odstawić na 1 minutę. Podawać ciepłe.

    Pobierz przepis

Dołącz do nas na

Newsletter

Czy chcesz otrzymywać cotygodniowe inspiracje, rekomendacje willi i wskazówki dotyczące podróży od naszych toskańskich ekspertów?

Dowiedz się więcej

© 1998-2024 To Toskania Wszelkie prawa zastrzeżone.

Wyślij zapytanie